V sobotu hostilo fotbalové hřiště ve Valtířově turnaj, kterého se účastnilo osm hokejových týmů ze sedmi klubů.

Jednalo se již o třetí ročník turnaje, jehož pořadatelem je Aleš Pavlas. „V prvopočátku jsme pro hráče chtěli i jiný pohyb než hokej, aby se rozvíjeli i v jiných sportech. Následně jsme s Beatou Pilnou dostali nápad, že celá akce dostane ještě další význam – budeme pomáhat člověku, který takové štěstí, jako kluci, nemá,“ řekl Pavlas. Výtěžek pomohl hendikepované Marušce z Chlumce.

Sportovního turnaje se účastnily týmy HC Slovan Ústí nad Labem modří, HC Slovan Ústí nad Labem žlutí, PZ Kladno, HC Stadion Litoměřice, HC Most, Piráti Chomutov, HC Verva Litvínov a HC Grizzly Děčín. Krásný dort ve tvaru fotbalového hřiště za prvenství získali mladí hráči Mostu.

Po skončení fotbalového klání, kterého se účastnili také rodiče, následovala dražba sportovních suvenýrů. Tu moderoval svým osobitým stylem Kamil Bílský a mezi nejžádanější artikly patřila hokejka s podpisem Tomáše Birnera nebo dres HC Kometa Brna s jmenovkou Nečas.

První ročník vynesl 13 tisíc korun, druhý pak 39 tisíc a nyní byla částka ještě výrazně vyšší. „Mám tu milou povinnost oznámit, že třetí naše společné setkání vyneslo neuvěřitelných 94 500 korun,“ hlásil do mikrofonu značně dojatý Aleš Pavlas. „Jsme moc rádi, že přišlo tolik lidí a nejsou lhostejní vůči takovýmto dětem. Pokud by podobných charitativních akcí bylo více, bylo by to jen a jen dobře. Fandili jsme ústeckému Slovanu, takže jsme spokojení,“ dodal Miroslav Procházka, rodič Marušky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže