Ú s t í n/L. - Získat stabilní místo v sestavě Slovanu a hrát přesilové hry. Zároveň také být maximálně nápomocný týmu v cestě do play-off. To jsou cíle Václava Krliše pro nadcházející sezónu.

Jak probíhala vaše příprava na sezónu?
Protože minulá sezóna skončila pro mě hodně brzy, i když jsem pomáhal v play-off ještě druholigovým Klatovům, tak jsem začal dřív než minulý rok. Chodil jsem pravidelně na fotbal u nás v Hradišti v Plzni, posiloval jsem a chodil běhat. Čekal jsem, až se budu moct začátkem května přidat k letní přípravě Klatov. Nově to tam vede Michal Straka. Děkuji mu za možnost s nimi trénovat, i když se víceméně vědělo, že v sezóně budu působit jinde. Byl jsem rád, že příprava byla individuální. Velmi mi to pomohlo se školou v Plzni, příští rok budu mít státnice a je potřeba mít vše v pořádku. Z Ústí by to bylo složité.

Máte raději přípravu na suchu, nebo na ledě?
Každý hokejista se těší na led, i když podvědomě ví, že červenec a srpen jsou na ledě nepříjemné, ale je to proložené zápasy. Nikdy mi suchá příprava nevadila, ale mám raději led.

Pro některé hráče bývají první tréninky na ledě hodně náročné, jak to máte vy?
Nemám rád první dva týdny. Vždy mám problém, než si nohy zvyknou na nové brusle, mám je oteklé a otlačené. Při nabírání kondice to není nic příjemného, ale to k tomu patří. Fyzička sama o sobě mi ale problém nedělá.

Na jaký přípravný zápas se nejvíce těšíte?
Těším se hodně na zahraniční týmy a na Litvínov. Každý z Chance Ligy se určitě klepe na zápas s týmem z extraligy, vždyť extraliga je prvotní cíl pro většinu kluků co nastupují v první lize.

Dáváte si nějaké osobní cíle pro sezónu?
Konečně naplno projevit svůj potenciál. Dostat se do přesilovkové formace a být nápomocný týmu víc než v minulých dvou letech. Samozřejmě, že hlavní cíl je play-off. Už nikdy nechci skončit sezónu po základní části. Jsem si jistý, že pro postup uděláme všichni maximum.

Jaké je být v týmu s Jaroslavem Roubíkem?
To je hráč jako blázen, legenda první ligy. Člověk se těší, až si zahraje alespoň proti němu a uvidí naživo, co umí. Až se proti němu postaví na vhazování a vyhraje ho, až mu vystihne nějakou lišáckou nahrávku. Já mám to štěstí, že můžu hrát s ním a poznat ho i jako člověka.

Je lepší ho mít v týmu, nebo hrát proti němu?
Každý mladý kluk, jako já, by měl být vůbec rád, že ho může vidět na ledě. Když jsem nastupoval za Slavii, tak jsem měl radost, že hraje proti nám. Že ho konečně uvidím, jenže pak „Roubas“ dvěma góly rozhodl zápas a v tu chvíli jsem ho nesnášel. Jak je nečitelný pro soupeře, tak stejně dokáže překvapit i spoluhráče nějakou nahrávkou. Určitě je lepší hrát s ním, jsem za to moc rád.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže