Ú s t í n/L. - Z Mladé Boleslavi přišel Dominik Groh do Ústí nad Labem, aby pomohl Slovanu v cestě do play-off.

V loňské sezóně jste poprvé nastupoval v seniorském hokeji. Liší se z pohledu brankáře juniorský a dospělý hokej?
Už je to čtvrtý rok, kdy trénuji s muži, takže střely a “vychytralost” nebyl takový skok. V zápasech je daleko více promyšlený systém a hraje se chytřeji. V juniorce se ještě moc lítá a blázní.

Chytal jste v Mladé Boleslavi, v minulé sezóně jste nastupoval také za Prostějov. Jak jste se tam dostal?
Do juniorky jsem o rok dříve přišel, a tak bylo na čase i o rok dříve odejít. Mladá Boleslav se domluvila s Prostějovem a tam jsem se ukázal. Zájem o spolupráci byl nakonec oboustranný.

Máte za sebou první start v ústeckém dresu. Nastoupil jste na půlku zápasu v Sokolově, jak se vám chytalo?
Byl jsem v pohodě a cítil se dobře. Do brány jsem šel za stavu 1:1, což nebývá příjemné. Kluci hráli parádně a celý tým si dohromady pohlídal následující průběh zápasu. Byl to první přípravný zápas, nešlo o tolik, ale i tak jsem spokojený.

Slovan má tři brankáře, vás, Martina Volkeho a Jana Dlouhého. Jak spolu vycházíte?
Vycházíme spolu velmi dobře, jsem rád za takové trio.

Liší se z vašeho pohledu tréninky v Boleslavi, Ústí a Prostějově?
Jistě, že ano. Co trenér, to jiná cvičení a přístup k hráčům. I hráči tvoří trénink jejich přístupem. Všude se ale musí makat naplno (důrazně). Já to mám nejjednodušší, musím chytat puky, ať už letí zleva nebo zprava.

Měl jste už čas si projít Ústí nad Labem? Pokud ano, kde se vám líbilo?
Bydlím na Klíši. U zastávky “Hvězda” je maličkatý park, kde jsem si už párkrát na několik minut sednul a odpočíval. Prošel jsem si centrum, nebo navštívil jezero Milada, kde jsem si zkusil poprvé v životě paddleboard. Byl to takový malý trénink rovnováhy. Už se těším, až objevím spoustu dalších zajímavých míst.

Více informací o Dominiku Grohovi naleznete v jeho profilu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže