Ú s t í n/L. - Po dvou nepovedených zápasech doma s Hradcem a v Brně bude Slovan ve středu 11. ledna bojovat v domácí aréně o první letošní body. Soupeřem bude Ústeckým Lvům celek SK Kadaň. Ta vykročila do nového roku o poznání lépe, když získala bod v Chomutově a doma přehrála Olomouc. Podaří se Lvům přetrhnout neúspěšný vstup do nového roku a poprvé od derby s Chomutovem získat opět tříbodové domácí vítězství? Utkání začíná v 18:00 hod.
Porovnání týmů

23-2-4-1-7 celková bilance 13-1-4-1-18
9-1-2-1-5 zápasy venku 2-0-4-1-12
14-1-2-0-2 zápasy doma 11-1-0-0-6
1. postavení v tabulce 10.
78 získané body 46
113:63 skóre 66:86
2 utkání bez vstřelené branky 7
5 utkání se shut-outem 7
5:0 (J. Hradec) nejvyšší výhra 5:1 (Havířov)
2:5 (Kometa) nejvyšší prohra 0:7 (Prostějov)
D. Pazourek; 32b (13+19) nejproduktivnější hráč M. Kajer; 18b (6+12)
nejlepší střelec L. Zika; 8
D. Pazourek; 19 nejvíce asistencí M. Postl; 14
J. Klobouček; 76 nejtrestanější hráč O. Staněk; 49
L. Sáblík - 92,29% úspěšnost brankáře J. Hübl - 93,99%
L. Sáblík - 1,74 průměr inkas. branek J. Hübl - 2,13
33 góly v přesilovkách 19
18,75% využití přesilovek 11,38%
4 góly v oslabení 1
8,13% střelecká úspěšnost 6,88%

Aktuální forma týmu

Kadaň v současné době hřeje minišňůra zápasů bez porážky, která čítá tři utkání. Ještě před Vánoci nestačili na Severočechy Jihlavští a prohráli v Kadani 3:2. V novém roce pak Kadaň senzačně zremizovala jasně prohrané utkání v Chomutově. Zde po první třetině prohrávala jednoznačně 4:0, pak však Chomutovští značně polevili. Další dvě třetiny ovládli Kadaňští a minutu před koncem utkání dokázali dokonce brankou Vobořila srovnat na 4:4. V prodloužení pak strhli vítězství na svou stranu Chomutovští. V posledním střetnutí pak svěřenci staronového trenéra a manažera v jedné osobě Chlustiny vyprovodili Olomoucké 5:2.
Kadaň pluje ve vcelku poklidných prvoligových vodách. Desátá příčka je relativně hodně vzdálená od první osmičky týmů. Na osmý Hradec Králové ztrácí v Kadani devět bodů. Daleko je to také do kalných barážových vod. Na aktuálně třináctou Třebíč mají náskok také devět bodů. Kterým směrem zamíří po utkání se Slovanem?

Opory týmu

Jasným tahounem týmu je gólman Jaroslav Hübl, bratr českobudějovického reprezentačního útočníka. Aktuálně třetí nejlepší brankář v první lize již dokázal vychytat sedm nul! To je v mužstvu s těmito ambicemi bezesporu obdivuhodný výkon. Konkurovat může Hüblovi v tomto směru pouze chomutovský Horčička s rovněž sedmi shut-outy.
Obranné řady dobře diriguje Milan Vobořil. Bek, který před pěti lety oblékal jednu sezónu ústecký dres, je s bilancí 6+6 devátý nejproduktivnější obránce ligy. Zároveň je s juniorem Jakubem Laškem téměř jediný kadaňský obránce, který se dopracoval ke kladným +/- bodům.
Bezesporu nejslabší je Kadaň směrem dopředu. Tým dokázal vyprodukovat pouhých 66 branek, což není v průměru ani dva góly na zápas. V čele produktivity se drží trojice Milan Kajer (6+12), Michal Oliverius (5+12) a Martin Postl (2+14). Nejlepším střelcem týmu je s osmi brankami Lukáš Zika.
Podpořit útočné šiky přišli nově dvě bývalé kadaňské opory Stavenský s Polanským. Ti v létě posílili sousední Chomutov, nyní přichází na měsíční výpomoc do klubu, kde strávili několik posledních sezón.
Nejnovější změnou je výměna Michala Oliveriuse do Sarezy Ostrava za Patrika Valčáka.

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí - Kadaň 4:2 report,
Kadaň - Ústí 0:3 report, preview

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Sáblík - Zápotočný, Kudrna Jan, Vála, Pavlas, Grof, Mazanec, Hořava - Pazourek, Fink, Antoš - Havel, Slížek, Kudrna Jiří - Jankových, Červenka, Klimt – Kloz, Kuchler, Jech.

Kadaň: Hübl - Klaus, Staněk, Lašek, Vobořil, Pospíšil, Hlavatý, Zika, Stehlík, Kajer, Žák, Derfler, Postl, Stavenský, Hlušička, Polanský, Hubínek, Tauš, Řepík.

Ostatní zápasy 38. kola

Jihlava – Mladá Boleslav
Chomutov - Třebíč
Havířov – Hradec Králové
Jindřichův Hradec - Ostrava
Olomouc - Prostějov
Beroun – Kometa Brno.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže