Ú s t í n/L. - Kilometry ve vzdálenosti, miliony korun v rozpočtu a počty vítězství v sezóně představují nevětší rozdíly mezi týmy Ústí a Vsetína. Ačkoli se to nezdá, oba celky toho mají ale i velmi mnoho společného. Sestavili jsme 25 dvojic hráčů z obou týmů, které vždy pojí něco společného. Nakonec zjistíte, že se na ledě v bitvě o bytí a nebytí vlastně potkají staří známí.

Josef Hrabal - Tomáš Sýkora
Zdánlivě nesourodá dvojice má společné místo, kde s hokejem začínala. Jak Josef Hrabal, tak Tomáš Sýkora dělali první krůčky na ledě zimního stadionu v Přerově.

Martin Janeček - Jakub Grof
V sezóně 2004-2005 spolu válčili v dresu tehdejšího nováčka první ligy Sarezy Ostrava. Juniorský mistr světa Jakub Grof pak v létě vyslyšel nabídku ústeckých Lvů.

Jiří Kučný - David Mazanec
Sezónu 2003-2004 spolu strávili v obraně Horácké Slavie Třebíč, v několika zápasech se dokonce objevili oba hokejisté v jedné obranné dvojici!

Roman Stantien - Daniel Zápotočný
Vsetínský kapitán se s tvrdým ústeckým obráncem setkal během svého nedlouhého působení v HC Vítkovice. V sezóně 2001-2002 vybojovali s Vítkovicemi stříbrné medaile v extralize!

Lukáš Duba - Jiří Kuchler
Oba útočníci spolu krátce působili v severočeské Kadani, kam Lukáše Dubu hokejový osud zavál v průběhu sezóny 2003-2004.

Anton Ponomarev - Roman Málek
V sezóně 2004-2005 chytal Málek v Magnitogorsku v nejvyšší ruské soutěži. Rodák z Permu Ponomarev se tehdy pokoušel prosadit do základní sestavy místního týmu, ale v nejvyšší soutěži se objevil jen ve čtyřech zápasech.

Ondřej Steiner - David Hájek
Oba už jednu barážovou v opačných dresech svedli - v roce 2002 táhl Steiner k záchraně Karlovy Vary, Hájek se mu to snažil znepříjemnit v dresu Chomutova.

Richard Bauer - Jan Kudrna
V sezóně 2003-2004 působil Jan Kudrna kromě Třince také v Karlových Varech a zde se setkal s dalším zadákem Richardem Bauerem.

Alexej Jaškin - Ladislav Slížek
Oba spolu také svedli už jednu barážovou bitvu. Před 12 lety Slavie a Vsetín posupovali do nejvyšší soutěže a Ladislav Slížek patřil k mladíkům v kádru pražského týmu. Alexej Jaškin zase začínal svou hvězdnou kariéru ve Vsetíně. Do tehdejšího týmu Slavie patřili i Václav Eiselt a Milan Antoš.

Pavel Zdráhal - Václav Eiselt
V sezóně 2001-2002 se spolu pokoušeli zachránit v extralize havířovské Pantery, napoprvé se jim to ještě podařilo, o rok později už ale Havířov vyřadilo Kladno. To už u toho Eiselt ani Zdráhal ale nebyli.

Michal Horák - Václav Drábek
Utkali se spolu v barážové soutěži o udržení v první lize v roce 2001. Zkušený Drábek v obraně Ústí nad Labem, tehdy čerstvě osmnáctiletý Michal Horák v obraně TJ Nový Jičín.

Zbyněk Spitzer - Vítězslav Jankových
Tito dva se letos už utkali v první lize, kde Zbyněk Spitzer začínal svou sezónu. V prvním vzájemném střetnutí Vajgaru Jindřichův Hradec proti Ústí nevyšlo a i díky dvěma brankám Jankových prohrál, pak ale Jindřichův Hradec se Spitzerem v sestavě dokázal vítěze první ligy v sezóně dvakrát porazit.

Pavel Augusta - Milan Antoš
Plzeň 1998-1999. Milan Antoš vzpomíná na tuto sezónu velmi rád - v plzeňském dresu v 50 zápasech vstřelil 10 branek, na 20 nahrál, což znamenalo 30 bodů, k tomu nasbíral 40 trestných minut. V této zakulacené bilanci mu pomáhal i Pavel Augusta, který v této sezóně sehrál za tehdejší Keramiku 17 zápasů.

Tomáš Demel - Patrik Fink
Vsetínský útočník paradoxně nesehrál svůj premiérový extraligový zápas ve Vsetíně, ale čtyři starty v základní části stihl při svém hostování v týmu Znojemských Orlů v sezóně 2000-2001. Tedy v sezóně, kdy Patrik Fink sehrál svou poslední úspěšnou sezónu na jihu Moravy.

Radim Hruška - Michal Havel
Michal Havel sehrál větší část letošní sezóny v dresu Kladna. Byl i u toho, když Vsetín 28. října 2005 poprvé v sezóně zvítězil právě na ledě Rabatu. O výhru se brankou a asistencí nejvíce zasloužil právě Radim Hruška.

Lukáš Sáblík - Lukáš Valko
Před dvěma lety, kdy Lukáš Valko střílel branky v dresu Třebíče, dokázal jednu ze svých nejdůležitějších branek vstřelit do sítě Lukáše Sáblíka. Při zápase Slovanu v Třebíči Lukáš Valko dokázal při power-play 35 vteřin před koncem překonat Sáblíka a vyrovnat na 3:3, v prodloužení pak výhru Horácké Slavie trefil svou brankou Jiří Kučný.

Josef Kučera - Jiří Kudrna
42 střel pochytal Josef Kučera 17. prosince při zápase Jindřichova Hradce v Ústí nad Labem. Nejmenší návštěva sezóny na ústeckém zimním stadionu tehdy sledovala marné pokusy domácích o srovnání dvoubrankového vedení hostí z prvních deseti minut. Největší šanci na vyrovnání měl na začátku třetí třetiny Jiří Kudrna, ale na Kučeru si nepřišel.

Luboš Rob - Tomáš Klimt
Tato dvojice už také barážovou bitvu pamatuje. Luboš Rob v dresu Budějovic bojoval o návrat do extraligy v loňském roce, naopak Tomáš Klimt se snažil prodloužit jednoroční působení Dukly v nejvyšší soutěži. Bude opět úspěšnější Rob?

Lukáš Bolf - Roman Červenka
Oba mladíci mají za sebou působení v reprezentaci do 20 let, ve které se setkali v několika zápasech v sezóně 2004-2005.

Marek Dubec - Aleš Pavlas
Při své letní zkoušce v dresu Sparty se Marek Dubec utkal i s Ústím nad Labem - 18. srpna Sparta s Dubcem v sestavě prohrála v Ústí 2:6 a jednu z branek dával i obránce Aleš Pavlas.

Petr Sakrajda - Aleš Vála
Vsetínský útočník vstřelil svůj první extraligový gól při zápase s Pardubicemi. Tedy s klubem, ve kterém Aleš Vála svou hokejovou kariéru mezi muži v roce 1992 začínal. Oba momenty od sebe dělí předlouhých 14 let.

Ondřej Hruška - Jan Klobouček
Nadějný útočník Vsetína a hokejový univerzál původem z Teplic mají společnou mimohokejovou aktivitu - Ondřej Hruška je pilným studentem fakulty technologické UTB ve Zlíně, Jan Klobouček vystudoval při svém působení v USA bakalářský titul z managementu na University of Vermont.

David Květoň - Petr Hořava
Najít spojitost mezi těmito dvěma hokejisty bylo také velmi obtížné. Nakonec se ale jedna našla. Hořavův otec Miloslav, v současnosti trenér Znojma, patřil k oporám reprezentace do 18 let, která v roce 1979 získala zlaté medaile na mistrovství Evropy. David Květoň už první start na šampionátu stejné věkové kategorie má za sebou vloni v Plzni, odkud ale odjel bez medaile. Přiveze ji letos ze světového šampionátu ve Švédsku, který se koná bezprostředně po skončení baráže?

Martin Jenáček - David Pazourek
Oba zkušení útočníci mají společný podobný hokejový osud. Oba začínali v mládežnických týmech extraligových týmů (Pazourek v Brně, Jenáček ve Zlíně), na svůj debut v nejvyšší soutěži si ale po putování v nižších soutěžích museli počkat až do 25 let, kdy se Pazourek probojoval do extraligy se Znojmem a Jenáčka si vytáhl ze Šumperka Zlín.

Sasu Hovi - Jakub Evan
Poslední dvojice představuje absolutní vyvrcholení absurdních snah o hledání propojení mezi oběma týmy. Oba hráči se nikdy na ledě nestřetli ani jako spoluhráči, ani jako protihráči. Přesto mají jednu věc společnou - jejich příjmení obsahuje právě čtyři písmena :).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže