Ústí nad Labem - Dvacáté první kolo první ligy ČR je na programu i na ledě posledního Písku. Nováček druhé nejvyšší soutěže IHC KOMTERM Písek hostí Ústecké Lvy. Utkání bude v KOMTERM Areně zahájeno ve středu 23. listopadu 2010, v 18 hodin. Recept na píseckou obranu by mohl znát Petr Kanko, který vsítil dvě branky v šestém kole proti tomuto soupeři, kdy Lvi zvítězili na vlastním ledě poměrem 4:1.
3-3-1-13 celková bilance 9-5-2-3
16. postavení v tabulce 2.
16 získané body 43
31:54 skóre 75:44
5 utkání bez vstřelené branky 0
2 utkání se shut-outem 3
3:0 (Beroun) nejvyšší výhra 6:0 (Benátky n. J.)
0:5 (Chomutov) nejvyšší prohra 2:4 (Hradec Králové)
Michal Pšurný (4+2); Zdeněk Nedvěd (3+3); Jakub Bauer (2+4); Michal Dragoun (0+6); všichni po 6 b. nejproduktivnější hráč Marek Čurilla 17 b. (10+7)
Michal Pšurný; 4 nejlepší střelec Marek Čurilla; 10
Michal Dragoun; 6 nejvíce asistencí Robin Hanzl; 11
Martin Výborný – 24 min nejtrestanější hráč Petr Kanko – 65 min
Jaroslav Jágr – 93,18 %; Šimon Hrubec – 92,9 %; Michal Pinkas – 90,91 % úspěšnost brankáře Dušan Salfický – 98,63 %; Zdeněk Orct – 91,18 %
Šimon Hrubec – 2,41; Jaroslav Jágr – 2,68; Michal Pinkas – 3 průměr inkas. branek Dušan Salfický – 0,5; Zdeněk Orct – 2,56

Jak se daří nováčkovi soutěže?

V celkové tabulce náleží Písku šestnáctá, poslední příčka. Z dvaceti odehraných utkání zvítězili třikrát za tři body, dvakrát s Havlíčkovým Brodem rozhodl ve prospěch Jihočechů nastavený čas a proti Třebíči zvítězili po samostatných nájezdech . S Litoměřicemi prohráli Písečtí po nájezdech a třináctkrát byli zdoláni v základní hrací době. V posledních dvou utkáních nedokázali vstřelit branku, týmu z Vrchlabí ani Hradci Králové.

Kádr Písku

Píseckou svatyni hájí nejčastěji Jaroslav Jágr, který v letošním ročníku nastoupil i za extraligový Mountfield. Téměř sedmadvacetiletý brankář se chlubí statistikou (14 zápasů - 2,68 - 93,18 %). Záda mu kryje příbližně o osm let mladší Šimon Hrubec (5 zápasů - 2,41 - 92,9 %).

Co se týče kanadského bodování, nikdo nějak této statistice nedominuje, a proto obsazují první příčku hned čtyři hráči. Jedním z nich je i bývalý reprezentační forvard mládeže Jakub Bauer, jenž za šestnáct utkání nastřádal dva body za gól a zbývající čtyři za asistenci. Další dva vévodové prošli kádrem Lvů. Jedná se o nejlepšího střelce Písku Michala Pšurného (4+2) a nejlepšího píseckého nahravače Michala Dragouna (0+6). Kvarteto doplňuje Zdeněk Nedvěd (3+3), bývalý hráč extraligového Kladna či Sparty.

Na trestné lavici nejčastěji posedává bek Martin Výborný, který „nasbíral“ už 24 trestné minuty. Těsně v závěsu jsou dva útočníci, jedná se o Josefa Slavíka a Vladimíra Stejskala, jenž obdrželi od rozhodčích 22 minuty.

Vzájemný zápas v letošním ročníku

Oba celky už měly tu možnost změřit své síly v 6. kole. V ústecké Zlatopramen Areně zdolal tým Ústeckých Lvů hosty z Písku 4:1. Na první brance domácích měl zásluhu i brankář Francouz, jenž si připsal asistenci. O jediný gól Píseckých se postaral Polodna.

Poslední zápasy obou týmů

HC Elektromont Vrchlabí – IHC KOMTERM Písek 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Rusnák (Filip, Matějíček), 33. Hubáček (Hanzl, Drábek), 57. Beck (Drábek)

Sestava IHC KOMTERM Písek: Pinkas - Výborný, Vráblík, Všetečka, Dvořák, Kalečík, Procházka - Ferebauer, Fadrný, Bauer - Kudrna, Dragoun, Luňák - Slavík, Suja, Polodna - Stejskal, Procházka, Kellner.



HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Benátky nad Jizerou 6:0 (0:0, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 27. Janků (Pazourek, Klobouček), 36. Kloz, 48. Diviš (Alinč), 50. Sklenička (Alinč), 52. Mikulík (Kanko), 53. Handlovský (Hanzl, Kloz).

Sestava Ústí nad Labem: Orct – Němeček, Hořava, Klobouček, Gureň, Poživil, Holomek – Sklenička, Alinč, Diviš – Janků, Čurilla, Pazourek – Kanko, Mikulík, Ludvík – Kloz, R. Hanzl, Handlovský – Majdan (jedno střídání).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • V náborech se ústecké mládeži v posledních třech letech velmi daří. V nových ročnících působí kolem třiceti dětí, což je oproti minulosti velký posun. Na tomto úspěchu má zásluhu celý kolektiv trenérů a nově zavedené postupy. V sezóně měla 2. ,3. a 4. třída přihlášeně 2 týmy v soutěži minihokeje. 4. třída, vedená Karlem Císařovským a Vlastimilem Davídkem navíc úspěšně soutěžila v CCM lize a dosáhla 3. místa v celorepublikovém finále. Mladší žáci B (5. třída) udělali v sezóně velký pokrok a pod vedením zkušeného trenéra Petra Hnídka se každý zápas zlepšovali. Hráči 6. třídy se dokázali prosadit a postoupit do celorepublikové nadstavby na úkor týmů z Karlových Varů, Chomutova a Litvínova, kde zaznamenali několik vítězství. Tato soutěž přinesla velmi kvalitní zápasy a hráči potěšili trenéry Michala Kváše a Miloše Stibora. 7. třída (ročník 2011) pod vedením Martina Štěpánka a Davida Merty bohužel trpí menším počtem hráčů, což se projevilo na jejich výkonech. Starší žáci A pod vedením Radka Ptáčka bojovali do poslední chvíle o postup do nadstavby, ale nakonec jim o jediný bod unikl. I přesto tým předváděl bojovné a kvalitní výkony. Poslední žákovskou kategorií byl ročník 2009, který se až do konce snažil o účast v extralize pro následující rok. I když se to nakonec nepodařilo, tým Václava Drahoráda odvedl skvělou práci.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže