Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi hlásí novou posilu do svých řad. Dlouhodobé zranění Jiřího Zemana a minimálně týdenní absence Davida Pojkara donutily vedení Slovanu k hledání náhrady v hokejových vodách. „Momentálně máme zraněné dva z nejlepších beků, a tak jsme museli hledat náhradu. Kamil Černý přichází do Ústí na hostování do konce sezóny,“ řekl tiskový mluvčí Ústeckých Lvů Přemysl Zeman.

Profil Kamila Černého

Post: obránce
Narozen:: 20. listopadu 1985
Výška: 182 cm
Váha: 81 kg
Držení hole: levá
Příchod: hostování do konce sezóny


Tento téměř šestadvacetiletý bek přichází do Ústí z jihočeského Tábora, kde v letošní sezóně nastoupil ke 34 zápasům, ve kterých nastřílel 10 gólů a na 5 dalších přihrával. Díky svým statistikám se tak stává nejlepším střelcem mezi prvoligovými obránci.

Kamil Černý začínal s hokejem v Táboře, odkud v dorosteneckém věku přešel do Českých Budějovic. V sezóně 2001/2002 byl jedním z nejproduktivnějších hráčů tamního dorostu. Na jihu republiky působil až do sezóny 2005/06, ve které se uchýlil do severočeského Klášterce a hlavně Chomutova. V nedalekém Chomutově odehrál tři sezóny, odkud si ho vytáhla karlovarská Energie a chtěla ho zapracovat jako stabilní článek svého týmu. V Energii odehrál Kamil Černý 23 zápasů, jelikož více času trávil v tehdy ještě prvoligovém Mostě. Na jedné straně tedy stál u oslav mistrovského titulu Karlových Varů, na straně druhé zažil hořké zklamání v podobě sestupu Mostu z první ligy. V posledních dvou sezónách působil Kamil v jihočeském Táboře, kde se mu dařilo především v letošní sezóně. Snad se mu povede i ve žlutomodrém dresu.

FOTO: www.hokejkv.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže