Ústí nad Labem - V Ústí nad Labem proběhlo pod hlavičkou HC Slovan Ústí nad Labem tradiční hokejové soustředění mládeže v týdnu od 7.8.2023 do 12.8.2023. Jednalo se již o 8. ročník HSM, v rozhovoru přinášíme pohled organizátora Lukáše Zahradníka.

Jak byste zhodnotil letošní HSM 2023?

Letošní ročník HSM hodnotím opět kladně. Celý týden proběhl bez komplikací, nikdo se nezranil a nejdůležitější pro nás je, že děti byly spokojené. Kladné ohlasy máme i ve zpětné vazbě od rodičů. I když se jedná „pouze“ o týdenní akci, její příprava trvala přibližně půl roku. Jak se soustředění blíží, vše graduje. Organizace soustředění vzhledem k počtu dětí nebyla úplně jednoduchá a proto jsem opět rád, že se soustředění vydařilo.

Jakým způsobem letos HSM probíhalo, případně jak vypadal denní režim?

Hráči denně absolvovali dvě tréninkové jednotky na ledě a dvě tréninkové jednotky mimo led. Na ledě jsme se věnovali převážně herním činnostem jednotlivce. Odpolední tréninky byly zaměřeny na hru. Mimo led probíhaly tréninky na hokejbalovém a fotbalovém hřišti a v posilovně. Zde byly činnosti zaměřené na rozvoj rychlosti, obratnosti, agility včetně kompenzačních cvičení. Hráči také navštěvovali Jump arénu a plavecký stadión.




Jaká byla letos účast na HSM? Účastnili se ho výhradně hráči Slovanu?

Soustředění se zúčastnilo 135 dětí. Převážně se jednalo o ústecké hráče, ale soustředění je každoročně otevřené všem. Zpestřením letošního soustředění byl francouzský hokejista, kterému se v Ústí nad Labem moc líbilo.

O kolikátý ročník HSM se jednalo? Jaký způsobem ho posouváte dopředu?

Jednalo se o 8. ročník HSM. Každým rokem jsme zkušenější a dovolím si říci, že už v současnosti řešíme pouze drobné úpravy této tradiční akce. V minulosti jsme měli v programu i výuku angličtiny. V současnosti se ale více zaměřujeme na sportovní program včetně teorie hokeje (pravidla ledního hokeje, videorozbory, taktické pokyny atd.)

Jak hráči reagují na tréninkové dávky během HSM?


Pro drtivou většinu hráčů jsou to první tréninky po dovolených. Děti jsou ale schopny se rychle vrátit do tréninkového procesu a nemají s tím problém. Pro trenéry je výhoda, že mohou po soustředění HSM plynule navázat na tréninkový program v klubu.

Na co se případně mohou děti těšit příští rok? Jaké máte plány?

Jak jsem říkal, žádné velké změny neplánujeme. Už nyní mám v hlavě několik věcí nebo novinek, které bychom rádi realizovali. Každý rok děláme účastníkům HSM oblečení v jiném designu. Bude skvělé, když i příští ročník HSM proběhne na nastavené úrovni a budou jak hráči a všichni, kteří nám pomáhají organizovat spokojeni.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří se na HSM 2023 podíleli. Tedy trenérům, vedoucím, zdravotníkům, fotografům apod. Za celou dobu co pořádáme HSM, se vytvořila super parta a za to jsem hrozně rád.


Kompletní fotogalerii z HSM 2023 naleznete zde


Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • V náborech se ústecké mládeži v posledních třech letech velmi daří. V nových ročnících působí kolem třiceti dětí, což je oproti minulosti velký posun. Na tomto úspěchu má zásluhu celý kolektiv trenérů a nově zavedené postupy. V sezóně měla 2. ,3. a 4. třída přihlášeně 2 týmy v soutěži minihokeje. 4. třída, vedená Karlem Císařovským a Vlastimilem Davídkem navíc úspěšně soutěžila v CCM lize a dosáhla 3. místa v celorepublikovém finále. Mladší žáci B (5. třída) udělali v sezóně velký pokrok a pod vedením zkušeného trenéra Petra Hnídka se každý zápas zlepšovali. Hráči 6. třídy se dokázali prosadit a postoupit do celorepublikové nadstavby na úkor týmů z Karlových Varů, Chomutova a Litvínova, kde zaznamenali několik vítězství. Tato soutěž přinesla velmi kvalitní zápasy a hráči potěšili trenéry Michala Kváše a Miloše Stibora. 7. třída (ročník 2011) pod vedením Martina Štěpánka a Davida Merty bohužel trpí menším počtem hráčů, což se projevilo na jejich výkonech. Starší žáci A pod vedením Radka Ptáčka bojovali do poslední chvíle o postup do nadstavby, ale nakonec jim o jediný bod unikl. I přesto tým předváděl bojovné a kvalitní výkony. Poslední žákovskou kategorií byl ročník 2009, který se až do konce snažil o účast v extralize pro následující rok. I když se to nakonec nepodařilo, tým Václava Drahoráda odvedl skvělou práci.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže