Juniorský tým Slovanu má za sebou první část soutěže. V dlouhodobé základní části nakonec uzmul v tabulce třetí místo a o tři body mu tak utekl postup do nadstavbové fáze, který vybojovaly konkurenční celky z Mostu a Litoměřic. Na Ústecké tedy nyní čeká skupina o umístění.

Úvod základní části se pohledem ústeckých juniorů nesl v přechodu od výhry k prohře a naopak. Už takhle na počátku si tedy oba postupující vytvořili náskok, který Slovan nedokázal dohnat. S Litoměřicemi prohrál tři ze čtyř vzájemných střetů, s Mostem dva. Ústečtí se zmobilizovali až v závěru, kdy dokázali Litoměřice porazit 2:1, nad Mosteckými Lvy si připsali výhry 7:1 a 4:2.

Ve své skupině pak narazili ještě na Bílinu, se kterou ovládli všechny duely. Dále měli junioři Slovanu na programu vždy jeden zápas s týmy z vedlejší skupiny. V tomto případě zvládli souboje s Chebem, Rakovníkem a Ostrovem. Avšak také nestačili na oba postupující týmy, tedy rezervu karlovarské Energie a Klášterec nad Ohří.

Lídrem bodování juniorů byl v základní části kapitán týmu Filip Novotný, který momentálně začal naskakovat i do druholigového kolotoče A týmu. Svých 31 kanadských bodů rozdělil mezi dvanáct gólů a devatenáct asistencí. První místo v tabulce střelců ovšem patří s patnácti góly Bohuslavu Nowákovi. Ten pak v 2. lize nastupuje pravidelně za nedaleký Děčín. Stejně bodů jako Nowák, tedy celkově 22 má i další host z Děčína Petr Hruška. Z ústeckých hráčů jsou v těsném závěsu Oleksandr Yailov, Tomáš Netík a Jan Kurty.

Mezi třemi tyčemi se pravidelně střídala trojice gólmanů. Sedm zápasů odchytal Sebastian Tuček, jehož gólový průměr se zastavil na hodnotě 2,30. O jednu setinu gólu na zápas více pak zaznamenal v šesti odchytaných duelech Matyáš Korous. A třetím do party je s průměrem 3,03 Filip Horáček, jenž zasáhl do pěti klání.

Z hlediska týmových statistik je nutné zmínit, že se dařilo ofenzivě i defenzivě. Vždyť Slovan má ze všech týmů ve skupině 1 nejvyšší počet vstřelených branek a zároveň také nejnižší počet gólů obdržených.

Postup do vyšší fáze ale nevyšel, proto junioři dohrají sezonu ve skupině o umístění. A tentokrát místo na západ zamíří spíše východním směrem, protože na ně především čekají duely s týmy z Libereckého kraje. Výjimkou budiž úvodní domácí zápas, který sehrají už tento pátek 16. února od 18:15 proti Benátkám nad Jizerou. Dále jsou na programu střety s Frýdlantem, rezervou Bílých Tygrů Liberec a Českou Lípou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže