Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

Dorost Slovanu skončil ve skupině Západ, která celkem čítala osm týmu na konečném sedmém místě a zajistil si tak potřebnou záchranu. „Cíl letošní sezóny udržet ligovou příslušnost byl splněn. Měli jsme jednoznačně nejmladší tým z celé soutěže, jenž čítal pět hráčů staršího ročníku a zbytek hráčů ročníku mladšího. Součástí týmu byly také dvě slečny reprezentantky. Veronika Hujová a Veronika Ortová a hráč z 9.třídy Matěj Loukota.

Sezóna byla náročná a odehráli jsme velké množství kvalitních zápasů (Chomutov, Vsetín, K.Vary atd.), včetně dlouhého cestování. Hráči nabrali během zápasů hodně zkušeností a herně se významně posunuli. Jsme velice spokojeni s tréninkovou morálkou a přístupem k zápasům. Celkový herní projev, i díky mladší stavbě týmu nicméně nebyl zdaleka ideální. Herní výkon se ovšem během sezóny zlepšoval, což bylo vidět i na psychice hráčů. Tým se v důležitých chvílích semknul a zápasy, které měly nejvyšší prioritu zvládl.

Největší problém během sezóny byla velká marodka, kdy jsme kolikrát byli rádi, že jsme postavili tým do zápasu. Doufám, že zdraví hráčů bude příští rok lepší. Myslím, že díky této soźoně jsme položili dobré základy pro sezónu příští, kde očekáváme větší počet hráčů staršího ročníku i lepší výkonost týmu,“ zhodnotil sezonu hlavní trenér dorostu Lukáš Místecký.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže