Zástupci druholigových klubů se dnes dohodli na podobě soutěže pro další sezonu. Třetí nejvyšší liga bude rozdělena na Západ a Východ, celkový vítěz přímo postoupí do Chance ligy.

Ve východní konferenci se nachází jedenáct týmů včetně ambiciózního Znojma. Bude zde hrát také Havířov, jenž sestoupil minulý ročník z Chance ligy.

Druhá konference bude mít více účastníků, a to hned 17!

Jsou zde také Rišuty, které se navzdory sestupu vrací do 2. ligy. V západní skupině je například Chomutov, ten se chce rvát o postup... Dále tu jsou Vrchlabí, Tábor, Ústí nad Labem, Benátky nad Jizerou nebo Letňany.

Rozdělení 2. ligy

Západní konference: Cheb, Chomutov, Most, Děčín, Ústí nad Labem, Příbram, Klatovy, Kobra Praha, Letňany, Benátky nad Jizerou, Jablonec nad Nisou, Nová Paka, Hronov, Písek, Tábor, Vrchlabí, Řisuty.

Východní konference: Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Znojmo, Hodonín, Opava, Nový Jičín, Valašské Meziříčí, Kopřivnice, Havířov, Vyškov.

A co herní systém?

V méně početnější východní skupině se bude hrát každý s každým čtyřkolově, takže každý tým odehraje 40 utkání.

Ovšem v západní konferenci to bude složitější. Sedmnáct týmů bude hrát proti sobě prvně dvoukolově (32 utkání). Potom se podle výkonnosti rozdělí mužstva do tří bloků.

1. až 6. tým budou hrát dvoukolově mezi sebou o co nejlepší nasazení do play off. Celky na 7. až 12. místě se porvou o předkolo a zbytek by hrál o udržení. Poslední tým stejně jako na východě spadne do kraje.

Předkolo bude na dva vítězné zápasy (7. až 10. tým), následné čtvrtfinále by se hrálo na tři vítězná utkání.

Vítězové západní a východní skupiny se střetnou v přímém souboji o Chance ligu. Kdo urve v superfinále čtyři výhry, postoupí o patro výše.

Sezona má odstartovat 17. září. Kdo postoupí do první ligy?

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže