Ústí nad Labem - Ústecká juniorka působí letos v regionální lize, kde zatím vévodí svoji skupině. Mladíky Slovanu vede jako trenér bývalý hráč Slovanu Milan Buďa. Jak je zatím spokojený s dosavadními výkony svých svěřenců a jaké jsou cíle nejstarší mládežnické kategorie Slovanu?

Milane, juniorka Slovanu zatím vévodí po deseti utkáních své skupině. Jak jste spokojen s výsledky a předvedou hrou svého týmu?
Předem je nutné říci, že po sestupu juniorky z 1. ligy odešlo spousty hráčů a od května se připravujeme v malém počtu. Pro kluky to není vůbec jednoduché, ale smekám před těmi, co zůstali, jak vše zvládají a chtějí se umístit co nejlépe. Co se předvedené hry týče, snažíme se vycházet z jednoduchosti. Hrát utkání s minimálním počtem hráčů je náročné, jak fyzicky, tak i psychicky, ale jak říkám, klucí zatím vše zvládají. V utkáních se samozřejmě objevují i chyby. Určitě se chceme posouvat dál a kluci tomu jdou svým přístupem naproti. Jsem rád, že nám pomáhají i naši dorostenci pro které je to určitě výzva hrát za juniorku. Pomáhají nám také někteří hráči z Chomutova, pokud mají volno a rádi si za juniorku Slovanu zahrají. Poměřujeme se i s druhou skupinou, která je z mého pohledu kvalitnější, ale určitě je to pro nás velká zkušenost.

Aktuálně má tým šňůru pěti vítězných zápasů v řadě. Dalo by se říci, že tým se již ideálně sehrál a funguje, dle Vašich představ?
Se souhrou je to poměrně složité, protože trénujeme v malém počtu hráčů a navíc někteří mají povinnosti ve škole či jsou nemocní nebo zranění. Vzhledem k tomu, že tým na utkání skládáme podle možností našich dorostenců a hráčů z Chomutova, připravujeme taktiku těsně před každým zápasem. Je tedy složité na tréninku pracovat na taktických věcech a nácviku. Hodně se tedy zaměřujeme na individuální dovednosti hráčů, což je v jejich věku hodně důležité. V zápasech máme určenou taktiku, kterou se snaží kluci plnit a je to vidět i na našich současných výsledcích. V této kategorii je hodně složité dostat do hráčů patřičnou koncentraci na utkání a z tohoto důvodu není výkonost vždy konstantní.

Junioři v loňském ročníku sestoupili z 1. ligy. Jak byste zhodnotil kvalitu soutěže a soupeřů?
Sestup juniorky z 1. ligy není určitě optimální, ale věřím pokud budeme kvalitně pracovat, tak se juniorka v nejbližší době do 1. ligy určitě vrátí. Soutěž určitě kvalitu má a někdy se potkáváme s hodně těžkými soupeři a vzhledem k tomu, že výkony všech mužstev v soutěži nejsou konstantní, tak i občas dochází k překvapivým výsledkům.

V týmu je několik hráčů, kteří jsou vysoko i co se týče produktivity. Z pohledu trenéra jsou v kádru hráči s potenciálem na A-tým?
Vždy se koukám na celkový projev hráče na ledě, ale také mimo led. Je důležité, jak hráč pracuje pro tým a ne pro svoje osobní statistiky. Kluci to moc dobře vědí, co po nich požaduji a že statistika je pro mě až na druhém místě a není vůbec vypovídající. Dobře vím, co od kterého hráče mohu očekávat, kdo je šikovný na puku, kdo má dobrou střelu, kdo umí dobře zakončit či dobře bránit. Mým úkolem je kluky poskládat tak, aby si společně vyhověli, abychom podali, co nejlepší týmový výkon a samozřejmě vyhráli. Říkám klukům, že každý ze sebe musí vymáčknout maximum a podávat co nejlepší výkon. Pokud hráči plní dané pokyny dostaví se pak logicky i týmový úspěch. Do A týmu se má možnost propracovat každý hráč, ale musí na sobě tvrdě pracovat a to nejen na tréninku nebo v zápase, ale i mimo led. Každý hráč musí mít ty nejvyšší ambice, aby o něj byl zájem. Myslím, že dobrým příkladem pro všechny juniory je určitě obránce Adam Bartoň, který je ročník 2004 a nebýt jeho zranění myslím, že by byl stabilním členem A týmu.


Jaké jsou cíle letošní juniorky. Je síla týmu na případný postup zpět do 1. ligy?
Cíle máme určitě ty nejvyšší, ale v našem případě jsou to cíle postupné. Určitě se chceme dostat do závěrečné nadstavby soutěže a poprat se o tu nejvyšší metu. Hráčům vštěpuji, že každý soupeř je hratelný a s každým se dá vyhrát. I přesto, že máme velmi úzký kádr jsme schopni vyhrávat. Do budoucna musíme pracovat na větším počtu hráčů a vytvořit tak v týmu zdravou konkurenci.








Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže