Teplice - Do sousedních Teplic jsme se vydali na utkání ženské juniorské reprezentace U18 v jejich posledním vystoupení na turnaji tří zemí proti Japonkám. Za český výběr nastoupila ve všech čtyřech utkáních i ústecká odchovankyně, hráčka devátých tříd, Veronika Hujová. Jak nám tato copatá obránkyně studující ústecké gymnázium popsala celou akci a jak by se chtěla dále rozvíjet do budoucna se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Máš za sebou turnaj tří zemí v Teplicích, jak sis celou akci užila?

Moc jsem si to užila. Líbilo se mi, jak nás zde starší holky přijaly. Bylo to skvělé, musely jsme na sobě makat. Zápasy byly těžké po fyzické stránce.

Máš to kousek od domova, přijela tě podpořit například rodina?

Rodiče a prarodiče jezdili pravidelně, byli na každém zápase.

Narazily jste na Finsko a Japonsko, jaký je největší rozdíl mezi těmito týmy?

Japonky byly velmi rychlé, navíc, jak jsou malé, tak jsou velmi mrštné. Finky jsou také rychlé a hrají více do těla, byly o něco těžším soupeřem.

Japonky jste dvakrát porazily, s Finkami máte vyrovnanou bilanci 1-1. Který zápas byl podle tebe nejlepší?

Z mého pohledu byl nejlepší zápas proti Finsku, sice jsme prohrály, ale makaly jsme až do konce. Byla tam spousta šancí, gól ale nakonec nepadl.

Jaký je to pocit nosit národní dres?

Je to obrovská pocta, úžasný pocit.

Je ti patnáct let, je to skvělé, když se můžeš díky hokeji například podívat do zahraničí.

Samozřejmě, už jsem byla s reprezentací v Maďarsku, Polsku. Byla to všechno nádherná místa, většinu času sice trávíme na zimním stadiónu, občas se ale jdeme třeba projít.

Na to jsem se chtěl ptát, máš vůbec čas ještě na nějaké koníčky?

Většinou toho času moc není...jde to i složitě spojit se školou, studuji víceleté gymnázium. Naštěstí mi ale učitelé vychází vstříc a můžu jezdit na všechny tyto akce.

Ve Slovanu hraješ za devátou třídu, jaké je to pro tebe hrát s kluky?

Je to určitě jiné, je to rychlejší, hraje se více do těla, dá nám to ale více. Nicméně ženský hokej se postupně rozvíjí a přibližuje se.



Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže