Ústí nad Labem - Dorost Slovanu působí v letošním roce v 1. lize dorostu, kde se aktuálně nachází na 5. místě Západní skupiny. Tým vede trenérské duo Jiří Merta a Lukáš Místecký. A právě Jiří Merta nám zhodnotil dosavadní působení svých svěřenců v letošním ročníku.

Jirko, dorost Slovanu se nachází po 21 odehraných zápasech na 5. místě osmi členné Západní skupiny 1.igy dorostu. Jak jste spokojeni s umístěním?

Umístění odpovídá možnostem mužstva. Ročníkově máme nejmladší mužstvo ze všech. Hráčů ročníků 2006 máme jen pět. Z těchto hráčů ročníku 2006 odehráli loňskou sezonu stabilně jen dva hráči. A to Marek Hudec a Matěj Pengl. Zkoušíme také hráče z naší 9. třídy - ročník 2008 a zapojujeme je do tréninkového procesu.

Jak jste spokojen s předvedenou hrou a celkovou prezentací dorostu?

Mužstvo mělo zpočátku problém s adaptací na tempo soutěže, ale postupem času a tréninkovým procesem se kluci posouvají nahoru a výsledky se začínají dostavovat. S momentálním umístěním jsme celkově spokojení, ale vždy je co zlepšovat ve všech herních činnostech a herním systému, kde máme stále ještě nějaké rezervy.

Většinu utkání, které nedotáhnete do vítězného konce prohráváte o jednu branku, případně v prodloužení. Co týmu chybí, aby tato vyrovnaná utkání dováděl do vítězného konce?

Jsou zde minimální výkonnostní rozdíly. Zápasy rozhodují maličkosti a detaily na které se v tréninkovém procesu zaměřujeme. Pro hokejový růst je však důležité, že hrajeme takto vyrovnané zápasy.

Je soutěž natolik vyrovnaná? Jak byste zhodnotil letošní kvalitu Ligy dorostu?
Soutěž Ligy dorostu je velice vyrovnaná. Každé mužstvo je schopné prohrát, i vyhrát s každým.

Jaké má letos cíle a ambice právě dorostenecká kategorie Slovanu?

Ambicí mužstva dorostu v letošní sezoně je podávat kvalitní výkony a dobře prezentovat město a klub v soutěži.

Jak vypadá letošní kádr dorostu, máte v týmu hráče, kteří v budoucnu mají potenciál hrát za A-tým? Případně, jak byste popsal kádr.

Hráči dorostu mají potenciál se do budoucna začlenit do našeho hlavního týmu, ale vše záleží na nich samotných, jak budou ke svým hokejovým, ale i školním povinnostem přistupovat. V mužstvu máme šikovné, pracovité a bruslivé hráče, kteří mají do budoucna se do A-mužstva zakomponovat, ale kluci musí tvrdě pracovat a trénovat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže