Ústí nad Labem - Lukáš Místecký trénuje ve Slovanu dorostence, 9. třídu a 3. třídu. Krom toho má v rámci Slovanu také na starost projekt Pojď hrát hokej. V aktuálním rozhovoru se zaměříme na 9. třídu. Jak se jí daří, jaké talenty má Slovan v poslední žákovské kategorii?

Lukáši, jak se letos daří 9. třídě Slovanu? Jak jste společně s Martinem Štěpánkem spokojení s výkony poslední žákovské kategorie a na co kladete největší důraz?

9.třída letos zahrnuje ročník 2008. Začínali jsme v počtu 19 hráčů a 2 golmanů. V první části, kde se odehrálo 7 zápasů jsme skončili na 3.místě. Bohužel postupovaly jen 2 týmy do lepší skupiny. V tuto chvíli hrajeme 2. část soutěže a porovnáváme se s celky z ústeckého kraje, kde zatím jsme na 2.místě. S výkony jsme s Martinem celkem spokojeni. Napříč tomu, že nás v průběhu sezóny opustili 2 hráči a jeden hráč hraje stabilně za dorost, tak jsou výkony slušné. Vždycky by to mohlo být lepší. Důraz v tréninku klademe hlavně na herní dovednosti, fyzickou kondici a na vnímání herních situací.

V první části soutěže jste měli možnost se potkat s kvalitními týmy jako jsou Sparta, nebo Slavia? Jak byste zhodnotil tuto konfrontaci?

Tyto týmy jsou jedny z nejlepších v republice a zápasy s nimi krásně ukazují, jak na tom jsou herně naši kluci. Akademické týmy (Sparta, Slavie a další) mají staženy z okolí nejlepší hráče a je samozřejmě těžké je porážet. U nás v klubu pracujeme z 95% s hráči z Ústí nad Labem. Navzdory tomu jsme se s těmito týmy popasovali slušně.

V druhé části soutěže hrajete o umístění a jste zatím na druhém místě sedmi členné skupiny. Odpovídá umístění výkonům na které tým má?

Když se na to podívám realisticky, tak umístění odpovídá tomu na co máme. Samozřejmě bychom si přáli být na prvním místě.

Trénujete také dorost Slovanu. Na co musíte hráče nejvíce připravit, aby zvládli přechod právě mezi 9. třídou a dorosteneckým hokejem?

Z našeho pohledu by měl být hráč připraven kondičně, musí umět velkou škálu herních dovedností, měl by umět řešit většinu herních situací a měl by dokázat kvalitně vnímat a číst hru.

Provázanost mezi těmito dvěma kategoriemi dokazují například Kváš, nebo Smetana, kteří nastoupili letos za obě kategorie. Jak právě oni zvládají přechod do dorostu?

Přechod do dorostu je velmi náročný. Dochází tam k první velké selekci hráčů. Kvášik (pozn. redakce: Michal Kváš) hraje za dorost stabilně od začátku roku a popasoval se tím více než dobře. Smety (pozn. redakce: Michal Smetana) chodí na tréninky s dorostem a nastoupil k několika zápasům a jako trenéři jsme byli s jeho výkony spokojeni.

V týmu 9. třídy máte brankářku Veroniku Ortovou, nebo právě Michala Kváše, kteří zanechali velký dojem na nedávném turnaji VTM, kde nastupovali v barvách Ústeckého kraje. Je to důkaz toho, že děláte svou práci dobře a že mají hráči v této kategorii potenciál?

Vždy když se někdo z Ústí dostane do výběrových týmů, tak nám to dělá velkou radost. Všichni trenéři na Slovanu se snažíme svojí práci dělat nejlépe, jak to jen jde. A pokud se dostane kdokoliv do výběrů, tak je to zásluha všech trenérů, kteří je trénovali, ale hlavně je to zásluha hráčů samotných. Každý hráč ma potenciál. Důležité ale je, jak moc ten ponteciál rozvíjí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže