Ú s t í n/L. - 10. září 2006. Byli jsme na prahu nové sezony. Sezony prvoligové. Slovan do ni vcházel jako obhájce prvenství. Na webových stránkách jsme se pokusili o odhad vývoje startujícího ročníku. Je červen. Mimo finálové boje v Americe se hokej nehraje. Jak se vyvedlo ústecké věštění? Někde ano, jinde ne. Posuďte sami.
Slovan hrál od počátku sezony na špici, kde se vytvořila silná pětka. Vedle Ústeckých Hradec Králové, jenž celkem překvapivě opanoval základní část, když v závěru dokázal zlikvidovat náskok „žlutomodrých“. Dále se nahoře dle předpovědi drželi Mladá Boleslav, Brno a Chomutov. Širší výčet favoritů se naplnil. Další rozdělení pozic už ne.
Sázka na Brno nevyšla. Kometa padla celkem hladce už ve čtvrtfinále. Zato, zvláště díky své „kůlně“ z poloviny minulého století, kde hrají své zápasy Chomutovští, byli před sezonou neprávem zatracovaní. Nakonec právě regionální rival už téměř otevíral extraligová vrata.

Co se týče kádru Slovanu, mnoho předpovědí také nevyšlo. Víra v brankáře Michala Fikrta se nenaplnila. Nadějný brankář se na podzim z Ústí stěhoval. Charakteristika Jiřího Zikmunda zase seděla: „Jiří Zikmund je ideální dvojka. Když je třeba, zaskočí, vyšší ambice nemá. – napsáno loni.“ Navíc přidal třešinku v posledních dvou mačích finále.

Mířidla na Jakuba Grofa znamenala trefu do černého. Nevysoký bek opanoval útočné statistiky a nebýt zranění s přehledem by vyhrál kanadské bodování beků. I tip na Tomáše Nádašdiho, který se celou sezonu držel v první pětce, stejně jako růst Petra Hořavy vyšel. Vzpomínáte, kdo se postaral o srovnání finálové série? V play off dával důležité branky Tomáš Houdek, v září označený jako nenápadný. Upozornil na sebe.

V útoku se i v letošní sezoně spoléhalo na spojení Antoš – Pazourek. Zato hrubě nevyšla sázka na Jakuba Hulvu. Pravý křídelník se z pozice prvního křídla propadl až na patnáctého forvarda. Z druhé pětky v přípravě trenérovu důvěru i v závěrečných duelech měli zkušení Tomáš Martinec, nejproduktivnější Ústečan, a Pavel Janků, který i v sedmatřiceti hrál dobře, jen chybělo víc branek u elitního šutéra. Josef Vítek se propadl až na třináctého – čtrnáctého útočníka. Jiří Kudrna už nebyl nepostradatelný, přibrzdilo jej zranění a v závěru když dostal šanci, nebyl úplně ve své kůži. Ostatním se dařilo kolísavě, měli období, kdy zářili. Proti prognóze se však významně prosadil mladý Jan Kloz. Jedno finále dokonce zahajoval na úvodní buly.

Vyšla i trefa na přebrání role Vítězslava Jankových. Marek Ivan roli provokatéra na ledě naplnil bohatě. Vzpomínáte, jak se popral s Jechem? I v dalším dokonale okopíroval. Nepřehlédnutelná postava bodovala u diváků. Dominoval v anketě Král Lví arény (pomohla mu sice zranění spoluhráčů). U trenérů už ne. Podobně jako jeho předchůdce skončil předčasně. Zatímco Jankových jen proseděl poslední baražový zápas na lavici náhradníků, Ivanovi se podobné přihodilo už v semifinále s Boleslaví. Další den byl navrch vyhozen z týmu.

V předsezonní analýze nebyl tip na posily. Ty však vyšly dokonale. Nejlepším kaufem byl příchod Tomáše Micky. Prosadili se i brankář Petr Přikryl a forvardi Hluchý s Liščákem. Vůbec manažer Šaffer měl v posledních letech poměrně šťastnou ruku. Ale o tom více jindy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže