Ú s t í n/L. - Po reprezentační pauze čeká Ústecké Lvy 20. extraligový zápas. Ve středu 14. listopadu se Slovan představí v Hostan aréně proti domácím Znojemským Orlům. První zápas v Ústí vyhráli Orli v prodloužení, a tak jim žlutomodří mají co vracet. Soupeř je navíc o jednu příčku před Lvy, ti by se tak v případě výhry posunuli právě před Znojmo. Tým, ve kterém působí jako asistent Pavel Hynek, je zatím nejhorší ve střílení gólů. V ústeckém dresu se premiérově představí Martin Šagát a Václav Novák, který by měl v první lajně nahradit Milana Antoše. Utkání začíná v 17:30 hod.
Porovnání týmů

4-3-2-10 celková bilance 2-4-4-9
0-1-3-5 zápasy venku 1-0-1-5
4-1-0-4 zápasy doma 1-4-3-4
12. postavení v tabulce 13.
20 získané body 18
39:58 skóre 40:66
3 utkání bez vstřelené branky 1
0 utkání se shut-outem 0
4:1 (Zlín) nejvyšší výhra 5:1 (Kladno)
0:7 (Pardubice, Slavia) nejvyšší prohra 0:6 (Slavia)
J. Dopita; 11b (7+4) nejproduktivnější hráč P. Janků; 12b (7+5)
J. Dopita; 7 nejlepší střelec P. Janků; 7
Jareš, Růžička; 6 nejvíce asistencí Janků, Pazourek; 5
R. Jareš; 30 nejtrestanější hráč J. Hašek; 32
J. Trvaj - 91,43% úspěšnost brankáře P. Přikryl - 92,89%
J. Trvaj - 2,79 průměr inkas. branek P. Přikryl - 2,96
8 góly v přesilovkách 18
7,55% využití přesilovek 16,07%
3 góly v oslabení 4
6,41% střelecká úspěšnost 7,35%

Průběh sezóny

V prvním kole podlehlo Znojmo 4:2 v Litvínově, následovala těsná výhra nad Pardubicemi dva body po nájezdech ze Zlína. V následujících třech zápasech (Vítkovice, Plzeň, Slavia) sebrali Orli pouze jeden bod Plzni. V sedmém kole rozhodli v prodloužení zápas v Ústí a následně obrali v domácím prostředí i Liberec. Na další alespoň bodový přiděl museli Znojemští čekat šest kol, to oplatili domácí porážku Litvínovu. Od té doby střídají pravidelně plné výhry a prohry. V posledním kole před reprezentační přestávkou podlehli svěřenci trenéra Sýkory v Sazka areně Slavii vysoko 7:0.

Tahouni mužstva

Úvod sezóny se příliš nepovedl brankářské jedničce Orlů. Jiří Trvaj je se svými statistikami (91, 43%, 2,79) zatím za očekáváními. Příliš jistoty zatím neprokázal ani jeho náhradník, zkušený Jaroslav Kameš (89,44%, 3,62), který naskočil do šesti zápasů.

Nejproduktivnějším obráncem a druhým nejproduktivnějším hráčem týmu je překvapivě Richard Jareš. Ten si v 19 zápasech připsal 10 bodů (4+6, -3). Zkušenost zadním řadám přináší třiatřicetiletý Richard Tesařík (1+3, 0), ten však do zápasu pro zranění nezasáhne. Nejlepším v hodnocení +/- je se čtyřmi kladnými body jednadvacetiletý Jan Švrček.

Útočné snažení vychází nejlépe veteránovi Jiřímu Dopitovi, který zaznamenal jedenáct bodů (7+4, +3). O jeden bod pozadu je o sedmnáct let mladší Martin Růžička, ten zaznamenal čtyři góly a u dalších šesti asistoval.

Hlasy trenérů před utkáním

Na lavičce Znojma bude stát ústeckým divákům dobře známý Pavel Hynek: "Chtěli bychom proti Ústí navázat na naše poslední vítězství v domácím prostředí, Ústí se na nás tlačí z předposledního místa," je si dobře vědom asistent trenéra Sýkory.

"Potřebujeme bodovat, čeká nás těžká série. Kromě Znojma hrajeme pak na Spartě a ve Varech," říká na druhé straně bývalý Hynkův kolega, trenér Vladimír Evan. Ústecký tým posílili v pauze Šagát s Novákem, zranil se však Antoš: "O přestávce jsme je mohli zabudovat do týmu. Horší už bylo zranění Milana Antoše," mrzí Evana.

Vzájemné zápasy

2007/2008
Ústí – Znojmo 2:3p report

Sestavy z posledních zápasů

Znojmo:Trvaj (21. Kameš) - Jareš, Švrček, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Štach - Erat, Dopita, Růžička - Padělek, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Demel - Beroun, Procházka..

Ústí n. L.: Přikryl - A. Novotný, Hořava, Zeman, Zápotočný, Ficenc, Evan, Houdek, Pojkar - Janků, Pazourek, Antoš - Šaffer, Martinec, Klimt - Mrázek, A. Nedorost, Hašek - Přeučil, Špirko, Pajič.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže