Ústí nad Labem - Ústí nad Labem se poprvé od sestupu z extraligy umístilo po základní části na horší pozici než první. I tak se ale Jaromír Šindel spolu s ústeckým týmem připravuje na vrchol sezóny, kterým je play-off. V úvodním kole vyřazovacích bojů narazí Slovan na jihlavskou Duklu, ve vzájemných zápasech v letošní základní části byl vždy úspěšnější domácí celek. Hlavní trenér Lvů zatím zatajil otázku brankářů.

Letošní 52. kolo I. hokejové ligy ČR nabídlo souboj mezi Ústeckými Lvy a Salithem Šumperkem, ve kterém zvítězili domácí v poměru 5:1. „Z naší strany bylo povinností důstojně odehrát poslední kolo. Úvodní třetina se Šumperkem byla trochu poznamenána zraněním Ondřeje Holomka, který se zranil v předchozím zápase s Litoměřicemi. Nechtěli jsme, aby se zranili i další hráči. Od druhé části šel náš výkon podstatně nahoru a s konečným výsledkem můžeme být spokojeni. Šumperk hrál tvrdě a byl nepříjemným soupeřem,“ komentoval "generálku" před play-off Jaromír Šindel, jenž aktuální ročník zatím hodnotit nechtěl.

„Sezóna se bude hodnotit podle play-off. To, že jsme vloni byli první po základní části nakonec nic nevyřešilo, protože jsme se nedostali ani do baráže o extraligu. Pro nás je důležité letos uspět ve dvou sériích play-off v první hokejové lize ČR, a pak se dostaneme do baráže. Myslím si, že není až tak důležité, jestli jsme skončili třetí nebo druzí. V tomto soutěžním roce jsme nastavili nějaký trend. Máme mužstvo, které je jinak složené. Tým jsme omladili a chceme dát příležitost hráčům, kteří u nás budou hrát dlouhodobě. Nyní budeme hrát tak, abychom se dostali co nejdále. Náš cíl v play-off je odehrát co nejvíce utkání. Chceme, aby poslední utkání sezóny letos pro nás dopadlo lépe než minulý rok, kdy jsme prohráli. Chceme jít od zápasu k zápasu, a kam se dostaneme, uvidíme. Momentálně nás zajímá čtvrtfinále play-off s Duklou Jihlava a dále se zatím nedíváme,“ pokračoval vůdce ústecké smečky.

„Play-off bude úplně jiné a otázkou je, jak do vyřazovacích bojů jednotlivé týmy vstoupí. Důležité bude, jakou budou mít formu brankáři a jaký bude zdravotní stav všech účastníků play-off. Na rozdíl od předchozích sezón máme užší kádr a budeme se spoléhat především na hráče, které nyní máme. Play-off může rozhodovat spousta aspektů, které mohou vše ovlivnit,“ pokračoval třiapadesátiletý kouč, jehož mužstvo oproti předchozím letům nijak výrazně během základní části neposilovalo.

„Martin Frolík byl pro nás dar, který k nám přišel z Litvínova. Podstatné je to, že Martin Frolík k nám chtěl a my měli o něj zájem. Jsme s ním spokojeni, jeho zásluhou se náš útok zkvalitnil. O Ondřeje Šmacha jsme měli zájem již před rokem těsně před koncem přestupního termínu, ale Ondřej Šmach chtěl zůstat ve slovenské Skalici. Od nového ročníku začal hrát v Mladé Boleslavi a jsem rád, že se nám podařilo Ondřeje Šmacha získat na vrchol sezóny, protože naší obraně hodně pomůže,“ konstatoval k posilám ze závěru přestupního termínu ostravský rodák.

„V play-off bude záležet zejména na vůli, srdci hráčů, jak všichni zapojí hlavu, a jak hlava bude fungovat. Jestli máme někde rezervu, tak v tom, že naši hráči jsou někdy v zápasech neukáznění. Musíme v play-off zlepšit kázeň a sebeobětování. Pokud chceme uspět, musí se všichni hráči podřídit týmu. Nechám si pro sebe, zda budeme gólmany točit nebo určíme někoho brankářskou jedničkou,“ dodal někdejší gólman z české reprezentace.

„Nedokážu odhadnout, jak dlouhá bude série s Jihlavou. Klíčové pro vývoj série budou naše domácí zápasy. S Duklou to nebude jednoduché, pro nás je podstatné, abychom postoupili, i kdyby čtvrtfinále play-off mělo jít na sedm zápasů. Jak jsem již zmínil, cesta k postupu přes Jihlavu vede přes sebeobětování všech hráčů pro tým a hlavně dobrou disciplínu. Máme silný útok a velmi dobré brankáře. To jsou aspekty, které mohou rozhodnout v náš prospěch,“ předesílá hlavní trenér Ústí nad Labem, jenž zavzpomínal na loňské semifinále play-off, ve kterém Lvi změřili síly právě s jihlavskou Duklou.

„Neuspěli jsme v prvním utkání, které se nám nepodařilo otočit. Myslím si, že v dalších zápasech se projevila kvalita našeho týmu, kterou jsme potvrdili v dalších čtyřech střetnutích, které jsme ovládli,“ uzavřel Jaromír Šindel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže