M o s t - Tři velmi důležité body si Slovan připsal po nelehkém derby v nedalekém Mostě. I když si dokázali po první třetině držet dvoubrankový náskok, několik minut před konečnou sirénou chybělo málo, aby hosté vyrovnali na 3:3. Díky bojovnosti však vyrovnávací gól Ústečtí neinkasovali a naopak si pojistili výhru střelou do prázdné branky domácích. Velký podíl na výhře měl právě Tomáš Rod, který přispěl gólem a dvěma asistencemi. Postup do play-off se mu rozhodně nezdá nemožný.

Na výhře v Mostě jste se podílel třemi body, z čehož máte určitě radost…
Od toho tu jsme, abychom mužstvu pomohli tímto způsobem. Radost je veliká, protože to byl důležitý zápas po té, co jsme nezvládli zápas s Kadaní. Neovlivníme, jak budou hrát soupeři, ale máme to pořád ve svých rukou. Počet bodů, který jsme si řekli, že potřebujeme, jde uhrát.

Dostali jste vynadáno od trenéra, po zápase s Kadaní?
Ano… Měli jsme pohovory, pak jsme si i sami hráči k tomu něco řekli a snad to pomohlo. Proti Kadani jsme si jen hráli na to, že to chceme. Dnes jsme to opravdu chtěli a je vidět rozdíl. Když budeme v dalších zápasech takto pokračovat a každý bude plnit svoji funkci, tak věřím, že to uhrajeme. Pokud ne, tak se nedá nic dělat, ale důležité je se o to porvat a ne jak s Kadaní „jen jako“.

Dnes vám Most ukázal, že zápasy s ním jsou velmi zrádné. Může se činit jako lehký soupeř, ale asi tomu tak není…
Pro nás Most není vůbec lehký soupeř. Jeli jsme sem s respektem a minimálně první půlku zápasu jsme hráli zodpovědně. Je to derby, kdy se tady hodně lidí zná, jak mezi hráči, tak i z vedení. Pro obě strany je to tedy velmi prestižní. Most nám vzal už dost bodů, které kdybychom teď měli, tak jsme úplně někde jinde a v klidu.

Závěr zápasu byl docela o nervy a v tabulce rozhoduje opravdu každý bod…
To asi ano, ale my na to jdeme z možná nejlepší pozice. Jsme jedenáctí a už nemáme co ztratit. Jdeme do toho s tím, že se tam dostaneme. Může se stát, že se to nepovede, ale musíme se o to poprat aspoň tak, jak jsme se prali dneska. Když nebude dostatek štěstí a nevyjde to, budeme hold s hlavou nahoře hrát play-out. Stává se to, v hokeji se chyby stávají. Ale my se o to porveme, tak jako v Mostě, ne „jen jako“ jako s Kadaní.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže