popisuje Sýkora svou trefu. 4:1. Takovým rozdílem už Slovan porazil šest soků a stejný příděl cestuje i na sever Moravy. "Věřil jsem, že je porazíme větším rozdílem, ale na druhou stranu byli sympatičtí v tom, že s námi chtěli hrát hokej a nebylo to žádné držení, hákování a sumo po rozích hřiště," chváli soupeře Sýkora. ">
Ú s t í n/L. - Druhý gól si připsal na své konto ve 22. kole Tomáš Sýkora, když pečetil výhru svého týmu nad Havířovem. Byl jsem už minutu na ledě, tak tak jsem tam dojel a jediné, co mě napadlo, bylo do toho plácnout, spadlo to tam šťastně," popisuje Sýkora svou trefu. 4:1. Takovým rozdílem už Slovan porazil šest soků a stejný příděl cestuje i na sever Moravy. "Věřil jsem, že je porazíme větším rozdílem, ale na druhou stranu byli sympatičtí v tom, že s námi chtěli hrát hokej a nebylo to žádné držení, hákování a sumo po rozích hřiště," chváli soupeře Sýkora.
V devátém kole porazili havíři ústecký tým 2:1 a právě díky těmto třem bodům se vyhoupli do čela první ligy se čtyřbodovým náskokem na Ústecké Lvy. Po 22. kole je situace opačná, Slovan si s reprezentanty nejmladšího města České republiky poradil v poměru 4:1 a upevnil si tak pozici lídra, právě s rezervou čtyř bodů před Pantery. Jak hodně se obávali ústečtí střelci největšího překvapení první ligy v letošní sezoně? „Já osobně jsem se nebál, protože my jsme měli už v Havířově vyhrát tak 6:1. Oni tam nebyli o dvě třídy lepší, akorát takoví dřeváci, jako třeba já, nedávali branky,“ vzpomíná s velkou nadsázkou, ale skoro až s nuceným úsměvem Tomáš Sýkora. „Tenkrát jsme nešťastně prohráli, takže jsem věřil, že je dnes porazíme a to možná i větším rozdílem. Na druhou stranu musím říct, že nehráli špatně a je vidět, že když si věří a jsou psychicky v pohodě, tak jim to jde. Byli sympatičtí v tom, že s námi chtěli hrát hokej a nebylo to žádné držení, hákování a sumo po rozích hřiště,“ pochválil soupeře autor pečetící branky na 4:1.

V 58. minutě, nedlouho po soupeřově snížení, Sýkora na modré přijal přihrávku od Slížka a s hokejkou bráníciho hráče pod pasem se doslova probil ke svému teprve druhému střeleckému úspěchu v ročníku. Ani ten nejpozornější divák nemohl sledovat žádné bujaré oslavy, Sýkora zkopíroval mantinel a skromně si poblahopřál se spoluhráči. Oproti 34 bodům v základní části loňského roku je pro něj nynějších 9 pravděpodobně zklamáním. „Určitě to tam spadlo šťastně, protože už jsem byl minutu na ledě, tak tak jsem tam dojel a jediné, co mě napadlo, bylo do toho plácnout. Bylo to štěstí, že to tam padlo, samozřejmě to potřebuju,“ přikyvuje na důležitost osobního úspěchu pro herní pohodu, i když na tu samotnou si nestěžuje. „Mně se sice teď hraje dobře, na pravém křídle jsem sice nikdy nehrál, a proto se tam občas trochu motám, ale se Slížou je to dobrý,“ hodnotí nového kolegu v útoku, kam byl přesunut. Pro dva centry v jedné formaci místo nebylo, proto se Sýkora v bezmála sedmadvaceti přeučuje na pravého křídelního forwarda. „Pořád si zvykám, asi dvakrát v životě jsem hrál nalevo, jinak jsem celý život hrál centra. Ale jsem vděčný za to, že můžu hrát v první lajně, že můžu zase chodit na přesilovky. Musím si zvyknout,“ dodává s upřímnou vděčností.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže