Talentovaný dvacetiletý útočník Mikolaj Lopuski si v současné době léčí zranění klíční kosti, které si přivodil 18. listopadu v zápase proti Kadani. V průběhu ledna se už však mladý Polák hodlá vrátit k tréninku a dostat se před vrcholem sezóny do dobré formy, aby mohl svému týmu pomoci v boji o extraligu.
Od 18. listopadu jsi zraněný, můžeš nám přiblížit, co se ti stalo a jak dlouho se ještě budeš léčit?
Měl jsem zlomenou klíční kost, narazil jsem nešťastně na mantinel. Byl jsem na operaci, kost už srostla. Teď chodím na rehabilitace. Doufám, že se brzo vrátím na led, rád bych se už na začátku ledna vrátil na led.

Než jsi se zranil, zaznamenal jsi 3 branky a 2 nahrávky, to zatím není na útočníka mnoho. Mohlo jich být víc?
Samozřejmě, že mohlo. Vždycky může být lépe. Jednak kdybych se nezranil, tak bych určitě svoje konto rozšířil, navíc mám často na ledě i jiné úkoly. Ačkoli se to nezdá, v české 1.lize se branky nestřílí snadno.

Tvůj tým si vede výborně, na prvním místě v tabulce má 15 bodů náskoku, nemáš obavy, že po zranění budeš mít potíže se dostat do sestavy?
Záleží to na mě, jak se mi bude dařit. Než jsem odjížděl, tak jsme mluvil s trenéry a ti me ujistili, že místo mám. Samozřejmě se může dařit různě, ale i proto teď pracuju tvrdě na tom, abych se vrátil do týmu v dobré formě.

Tvůj krajan Martin Kolusz se v české 1. lize v dresu Prostějova a Havířova neprosadil a vrátil se do Polska. Nebojíš se podobného osudu?
Ne, toho se nebojím. Zápas od zápasu se mi v Ústí hrálo lépe a myslím, že si rozumím i se spoluhráči a trenéry. A hlavně jsem velmi spokojen s podínkami, které v Ústí mám.

Pokud by Slovan postoupil do extraligy, je tu šance, že bys v něm dále pokračoval?
Doufám že ano. Ale jsem hráčem Sparty a teď nevím, jaké mají se mnou plány.

Dařilo se ti také v reprezentaci Polska, v turnaji Euro ice hockey challenge jsi dokonce vstřelil branku, jak vidíš své šance, abys do národního týmu patřil pravidelně?
Moc bych si to přál. Zranění mi to trochu ztížilo, protože jsem se nemohl zúčastnit dalšího turnaje, ale určitě budu tvrdě pracovat, abych se rychlo vrátil do formy a vybojoval si místo v národním týmu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže